Ga naar de inhoud

Conversie optimalisatie als Booost voor online marketing

Jij wilt het gedrag van jouw websitebezoekers analyseren. Zo weet je hoe jouw websitebezoekers navigeren en waar zij op klikken. Bezoekers met een intentie tot kopen wil je door een zo eenvoudig mogelijk aankoopproces begeleiden.  Dit alles met als doel dat websitebezoekers zo snel en eenvoudig mogelijk bij jouw organisatie zullen converteren.

Als je obstakels in de customer journey wegneemt, schiet je conversie door het dak.
Niels
Online Marketeer

Booost conversies met dataverzameling

Met conversie optimalisatie optimaliseer je via de website het aantal conversies. En zoals elk aspect in online marketing, begint conversie optimalisatie ook altijd bij data! Met de vele ervaringen in verschillende markten weten onze online marketeers vanaf het begin al wat wel en niet goed zou kunnen werken. Past een bepaalde bevinding toch niet bij onze verwachting? Dan is testen het eerste ding wat ons te doen staat. 

 

A/B testing

Maak jij beslissingen op basis van jouw onderbuikgevoel? Of ga jij toch liever voor zekerheid? Met A/B testing krijg je die zekerheid. A/B testing laat meerdere versies van jouw website zien aan bezoekers. Met de uitkomsten van deze A/B tests verbeteren we jouw website doorlopend, waardoor jouw bezoekers sneller en eenvoudiger converteren.

Mouse tracking

Is het direct duidelijk waar de bezoeker op moet klikken of is er onnodige afleiding? Met mouse tracking onderzoeken wij nauwkeurig of jouw bezoeker vindt wat hij moet vinden. Ook verzamelen we session recordings om juist kwalitatief te kijken waar eventuele obstakels liggen of vergaren we kennis van de doelgroep door middel van enquêtes/vragenlijsten. Session recordings leggen muisbewegingen, klikken, tikken en scrollen over meerdere pagina’s op desktop en mobiele apparaten vast. De tool Hotjar verzamelt deze kwalitatieve data. Dit geeft een duidelijk beeld van de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Bovendien vormt het de basis voor verdere optimalisaties.

Anna, Content Marketeer bij Booosters, aan het werk aan haar bureau in het Booosterskantoor

Conversie optimalisatie in elke fase van de klantreis

Optimalisatie betekent het uiterste uit advertenties halen met constante aandacht en het constant doorontwikkelen om de interactie met de doelgroep te vergroten en te versnellen. Optimalisatie gebeurt in elke fase van de klantreis. We stellen onszelf constant de vraag: “Doet de bezoeker wat wij willen op de website?”. Bekijkt de doelgroep de juiste content, is de interactie hoog genoeg en zijn er geen belemmeringen op het moment van het doen van een conversie? De best presterende content wordt meegenomen in de volgende fases en nieuwe content wordt toegevoegd op basis van de behoefte van de doelgroep.

Lees het blog van Niels over conversie optimalisatie

Continu zijn we bezig met het verzamelen van data, analyseren, optimaliseren en daarna opnieuw testen. Meten = weten. Altijd een beetje beter. Nieuwsgierig naar hoe wij dit precies bolwerken?

Lees hier onze werkwijze

Daarom wil je een conversie optimalisatie Booost

  • Testen, analyseren en optimaliseren: dit alles met onze grote vriend Google Analytics (GA4) en partner Google Ads.
  • Door A/B testing en mouse tracking meer en sneller converterende bezoekers.
  • Gebruiksvriendelijkheid van jouw website verbeteren: met kwalitatieve data uit Hotjar.
  • Een betere manier dan bewijs leveren is er niet: geen prachtverhaal over onze vele successen. Wij laten liever zien wat we doen en kunnen.
  • #durftedelen: we doorlopen het gehele proces samen met jou, zo sta jij nooit voor verrassingen.
  • Altijd een beetje beter: we blijven optimaliseren tot we het woord niet meer over onze tong krijgen.

Maak kennis met onze online marketeers

De slimme gasten die niet terugdeinzen voor A tot Z testing.