Ga naar de inhoud

Het groeiverhaal van ROBBshop

+171% omzet behaald uit Google Ads campagnes tijdens Black Friday 2022

 

Online Marketeer Jan aan het werk op het kantoor van Booosters

Situatie

ROBBshop is dé online domoticashop van Nederland. Wat ooit begon als hobby is inmiddels uitgegroeid tot de grootste online smart home aanbieder van Nederland!

Doel

Ons gezamenlijke doel was het opzetten van converterende en rendabele Google Ads campagnes, om er vervolgens voor te zorgen dat ROBBshop tijdens Black Friday optimaal zichtbaar was en er meer omzet binnengehaald werd.

Bereikt resultaat

Een totale groei van +171% omzet vanuit Google Ads en een totale groei van +87% in websitebezoekers.

Hoe het begon

Online zichtbaarheid en campagnes zijn belangrijk voor ROBBshop om de doelgroep te bereiken en omzet te genereren. We halen samen al steeds meer organische websitebezoekers binnen dankzij SEO-werkzaamheden, maar nu zijn we ook aan de slag gegaan met het rendabeler maken van de campagnes. 

Uit de analyse van het Google Ads-account van ROBBshop bleek dat er wat kansen lagen en dat er nog wat optimalisatieslagen gemaakt konden worden in de huidige campagnes. Denk hierbij aan instellen van metingen met betrekking tot gewenst gedrag, het optimaliseren van Performance Max campagnes en het inzetten van de juiste slimme biedstrategieën.

Hoe het ging

In aanloop naar Black Friday hebben we een plan opgesteld wat betreft strategie en campagnestructuur van Google Ads. In samenwerking met Jelle van Teeffelen (SEA-specialist) hebben we de campagnes opgezet, geoptimaliseerd en gestuurd op rendabiliteit. Wat heeft dat ROBBshop opgeleverd?

  • +171% meer omzet uit Google Ads.
  • +87% meer websitebezoekers.

We zijn er trots op dat we dit samen met ROBBshop en Jelle van Teeffelen hebben weten te bereiken. In deze samenwerking heeft ieder zijn specialiteit kunnen gebruiken, hebben we veel contact gehad en snel geschakeld met elkaar!

Hoe het verder gaat

We blijven onze samenwerking voortzetten op het gebied van SEO- en SEA-werkzaamheden, maar we gaan ook kijken naar een langetermijnstrategie om een volgende stap te maken op de domotica-markt samen met ROBBshop.

Wil jij ook online groeien met jouw bedrijf? Wij denken met je mee.

Ja, laten we aan de slag gaan

Deze Booosters werkten mee aan dit groeiverhaal